Theater | Gledališka predstava: “Varuhi narave”

0
44

Am 24.10. hatten wir die Kindertheatergruppe des Slowenischen Kulturvereines “Bilka” zu Gast in der Schule. Sie zeigten uns ihr slowenisches Theaterstück “Varuhi narave” (Hüter der Natur). Nachdem die Theatergruppe zum überwiegenden Teil aus Kindern besteht, die noch vor Kurzem selbst unsere Volksschule besucht haben, war es für uns eine besondere Freude und ein Vergnügen. Vielen Dank allen Auftretenden und auch an die Obfrau des Kulturvereines Maria Weber-Ogris für die Initiative und die kurze Einführung in das Stück.

24.10. smo imeli na šoli v gosteh otroško gledališko skupino slovenskega prosvetnega društva “Bilka” iz Bilčovsa. Pokazali so nam svojo novo igro “Varuhi narave”. Ker gledališko skupino večinoma sestavljajo otroci, ki so pred kratkim še obiskovali našo šolo, nam je bil njihov obisk v posebno veselje. Hvala vsem nastopajočim in tudi predsednici kulturnega društva Mariji Weber-Ogris za pobudo in kratek uvod v igro.