Tag der Bäuerinnen und Bauern | Dan kmetic in kmetov

0
51

Anlässlich des Welternährungstages am 16. Oktober bekamen die Kinder der 1. Klasse Besuch von der Ludmannsdorfer Bäuerin Rudolfine Spitzer und dem Bauern Markus Voglauer. Ziel dieser Aktion war es, den hohen Wert heimischer Lebensmittel zu verdeutlichen und bewusst zu machen, dass Eier, Milch, Fleisch, Obst, Gemüse & Co. nicht im Supermarkt “wachsen”. Mit im Gepäck waren auch wichtige Informationen und natürlich köstliche Kostproben. Ein herzlicher Dank an unserer Bäuerinnen und Bauern für diese gelungene Aktion!

Ob svetovnem dnevu prehrane sta otroke 1. razreda obiskala kmetica Rudolfine Spitzer in kmet Markus Voglauer. Predstavila sta otrokom pomembnost dela domačih kmetov in kmetic, jim razlagale, na kaj naj pri nakupovanju pazijo in kakšni znaki označujejo domače in ekološko pridelane proizvode. Seveda pa sta prinesla otrokom tudi še kaj dobrega za poskusit. Prisrčna hvala kmeticam in kmetom za to izredno posrečeno pobudo!