Woche der Biene | Teden čebele

Am 16.5. besuchten unser Bildungszentrum die beiden Imker Herr Janko Pečnik sowie der Bürgermeister und Imker Manfred Maierhofer. In Ludmannsdorf wird die Imkerei hoch geschätzt. Anhand eines Schau-Bienenstocks zeigten sie den Kindern viel Interessantes und Wissenswertes zum Thema Biene und Imkerei (Wachsplatten, Honig, fleißige Arbeiterinnen, die Königin, Drohnen,…). Die Freude und Begeisterung für die Bienen war sowohl bei den Imkern als auch bei den Kindern sehr groß. Die ganze Woche wird nun im Rahmen des Sachunterrichtes mehr über das Leben und Verhalten der Bienen gelernt.
Am Freitag, den 20.5. haben die Kinder in Kurzreferaten das erlernte Wissen über die heimische Honigbiene vor dem Gemeindeamt vorgestellt. Im Namen des Ludmannsdorfer Bienenzuchtverbandes bedankte sich der Obmann Johann Mischkulnig. Für das leibliche Wohl sorgte die Obfrau des Pesionistenverbands Frau Erika Jakopitsch. Allen vielen Dank!

V ponedeljek, dne 16.5. sta naš Izobraževalni center obiskala čebelarja Janko Pečnik ter župan in čebelar Manfred Maierhofer. V Bilčovsu ima čebelarstvo že dolgo tradicijo. S pomočjo posebnega panja sta otrokom pokazala veliko zanimivosti o čebelah in čebelarstvu (npr. voščene ploščice, med, pridne delavke, matico, trote, idr.). Tako čebelarja kot tudi otroci so bili nad čebelami zelo veseli in navdušeni. Skozi ves teden se bojo otroci v okviru ur stvarnega pouka učili še več o življenju in obnašanju čebel.
V petek, 20. maja pa so dijakinje in dijaki predstavili svoje znanje, ki so se ga naučili, s kratkimi referati pred občino. V imenu društva bilčovških čebelarjev je otroke tam pozdravil Johann Mischkulnig. Za malico pa je poskrbela gospa Erika Jakopitsch od kluba upokojencev. Vsem prisrčna hvala!